Column: Uw bedrijf en het belang van de media (auteur: Hans Kazàn)

Ergens in de zeventiger jaren leerde ik Ad Everaars kennen tijdens de opnamen van een televisieprogramma in Portugal. Het klikte gelijk. Hij was destijds persvoorlichter bij de NCRV televisie en daarna werkte ik lange tijd intensief met hem samen bij de commerciële zender RTL-4. Een sympathieke en zeer gedreven vakman. Op een gegeven moment scheidden zich onze wegen en dan verlies je elkaar min of meer uit het oog. Enkele weken geleden was Ad voor een werkbezoek in Zuid Spanje en na een mailtje troffen wij elkaar na lange tijd weer op een zonnig terras in het centrum van mijn woonplaats Marbella. Het was leuk hem na zo´n lange tijd weer te zien en te vernemen wat hij in de tussentijd allemaal had gedaan.

Het bleek dat hij zijn brede praktijk ervaring als persvoorlichter bij diverse publieke en commerciële omroepen had gebruikt om twee eigen bedrijven op te richten: één in Nederland en één in Engeland. Zijn doel: Mensen helpen om zich professioneel te presenteren.
“Dat is nodig, vertelde hij mij, omdat bijna ieder bedrijf en iedere organisatie tegenwoordig te maken heeft met de media. De afgelopen decennia is het aantal media en het belang van media in de samenleving fors toegenomen. En dus ook het aantal woordvoerders, persvoorlichters en communicatieadviseurs.

Hoe krijg je je kernboodschap zo goed mogelijk en geloofwaardig over het voetlicht? Hoe blijf je bij al die uitingen zoveel mogelijk (bij) je zelf en authentiek?

Mensen die werkzaam zijn bij de landelijke overheid, in de politiek, het bedrijfsleven, sportorganisaties, provincies, zorginstellingen of belangenorganisaties maar ook directies, managers en woordvoerders van grote bedrijven hebben hier regelmatig mee te maken.
Een deskundige met kennis van zaken is een enorme steun om dit deel van het werk goed tot uitvoering te brengen.

Veel ondernemers in onze branche zien zo´n coach nog als een soort “overbodige luxe” maar ik ben er van overtuigd dat presentatie van je zaak en je plannen evenals een juiste omgang met de media, voor elke ondernemer, groot of klein, van belang is.

Laat je eens een paar uurtjes door een deskundige uitleggen waar het om gaat. Je krijgt er meer zelfvertrouwen door en uiteindelijk meer respect en succes!