Column: Ondernemen is leuk (auteur: Hans Kazàn)

Ondernemen is leuk!

Op 26 december 2011, tweede Kerstdag, zat ik na een optreden alleen in de kleedkamer van de schouwburg in Steenwijk. Ik pakte mijn mobiel en belde naar Oscar, Renzo en Mara die op datzelfde moment met hun internationale illusie show optraden in het Prinzregententheater in München. Steven, mijn jongste zoon stond als comedian in hun programma. Ze waren net klaar met optreden en zouden met z´n allen nog wat gaan eten in de stad. Even een beetje Kerst vieren. “Jammer dat je er niet bij bent pap” zei Oscar.

Toen ik de verbinding had verbroken, belde ik mijn vrouw Wendy, die alleen met de twee kleinkinderen Kian en Kenzo thuis in Spanje zat. Ze hadden het heel gezellig maar Wendy eindigde het gesprek met “Jammer dat je niet hier bent”. Nog geen 5 minuten later zat ik in de auto op weg naar Amsterdam toen Lara, onze dochter, belde. Zij werkt als surfleraar op het Canarische eiland Fuerteventura. “Jammer dat ik in deze periode elke dag les moet geven, anders had ik gezellig bij jullie Kerst kunnen vieren” zei Lara voordat ze het gesprek afsloot.

Toen ontstond het idee.  Ik zou een show schrijven waarin letterlijk de hele familie een rol zou hebben. Een speciale Kerstshow met mooie muziek, wonderbaarlijke illusies, sfeervolle acts en een echte romantische sneeuwstorm op het podium als afsluiting! Dan zouden wij eindelijk weer eens de feestdagen met elkaar doorbrengen. Het was een hele klus om alles te bedenken en te realiseren maar op 26 december 2012, precies een jaar later, was de droom werkelijkheid geworden. Wij stonden met z´n allen op het podium van Theater Figi en Zeist. Oscar, Renzo & Mara, Steven & Jamie, Kian en Kenzo, Lara, Hans & Wendy. De zaal was die dag twee keer uitverkocht en de bezoekers unaniem enthousiast.

Na afloop van de succesvolle shows zaten wij met z´n allen aan tafel en iedereen genoot van het feit dat wij samen aan een deze Kerstshow konden werken. Dit doen wij volgend jaar weer zei iedereen enthousiast.
Tot op heden hebben we elk jaar deze wonderbaarlijke kerstshows door het land heen gespeeld, zo ook in 2018.

Natuurlijk is het een geweldige show voor families maar dit jaar komen er ook veel bedrijven die medewerkers en relaties uitnodigen. Zo zie je maar weer hoe uit een toevallige situatie met een beetje fantasie en werklust weer nieuwe zaken worden geboren. Dat is ondernemen. Soms gaat het goed, soms iets minder maar het is altijd weer een uitdaging om iets nieuws te proberen.

Misschien tot ziens bij een van onze Kerstshows en in ieder geval wens ik jullie gezellige feestdagen!

-Hans Kazàn