De tovenaar van Figi

De tovenaar van Figi

Hans Kazàn woont al ruim 20 jaar in het zonnige, Spaanse Marbella. Bijna wekelijks vliegt hij naar Nederland om op te treden als gastspreker in het bedrijfsleven of als goochelaar en entertainer in theaters en tijdens diverse evenementen.

Als Hans in Nederland is, verblijft hij altijd in een suite van Hotel Figi in Zeist.

Waarom in Figi? “De centrale ligging van het hotel, de prachtige suite maar vooral de bijzondere gastvrijheid van het personeel en de directie, de familie Ruijs, maken het voor mij elke keer weer een feest om in Figi te logeren. Ik kan ook mijn auto parkeren in de eigen parkeergarage, er zijn een restaurant, een gezellig theatercafé en ook nog eens een bioscoop en een prachtige theaterzaal. Maar vooral de persoonlijke benadering en gastvrijheid in Figi maken dat ik mij hier thuis voel. In het hotel staat een speciale kast op wielen, die door de medewerkers “De tovenaarskast” wordt genoemd. Hierin zitten alle magische attributen die ik tijdens mijn shows nodig heb. Die kast wordt elke keer als ik in er logeer, in mijn suite klaar gezet.

Vaak kom ik midden in de nacht terug van een optreden en als ik even bel, zorgen zij altijd dat er nog een hapje of een drankje gereed staat, zodat ik nog even kan relaxen en niet met een lege maag naar bed hoef. Die vriendelijkheid zorgt er voor dat ik mij altijd welkom voel.

Hoe vaak ben je hier te gast? “Dat is onregelmatig maar in sommige maanden ben ik wekelijks enkele dagen hier. Op dit moment tour ik met een magic show langs de theaters in Nederland, verzorg optredens als presentator en entertainer tijdens diverse evenementen en ben gastspreker bij diverse ondernemingen. Ik verzorg lezingen voor ondernemers en vertel authentieke verhalen over de ups en downs die ik als ondernemer heb meegemaakt. De echtheid van die persoonlijke verhalen spreekt veel mensen aan. Eigenlijk zijn het verhalen over vallen, opstaan en verder gaan. Heel herkenbaar dus voor mensen die ondernemen in de huidige roerige tijden.

Kom je altijd alleen naar Figi? “Ook dat is, net als mijn hele leven, onregelmatig! Soms komt mijn echtgenote Wendy enkele dagen mee en vaak logeren ook Oscar, Renzo & Mara hier. De laatste drie vormen de internationale illusionistengroep Magic Unlimited. Met hun spectaculaire illusieshow treden zij op in landen als Kazachstan, China, Japan en bijna alle Europese landen. Als zij in verband met onze gezamenlijke theatertour of een bedrijfsevenement in Nederland zijn, logeren zij ook altijd in Hotel Figi.

Een droom die uitkomt. Met kerst 2012 is mijn droom uitgekomen om eens met de hele familie op het podium te staan; kinderen, kleinkinderen en mijn echtgenote Wendy achter de vleugel. Wendy treedt normaal gesproken nooit op maar speelt echt fantastisch piano! Het waren twee onvergetelijke en unieke shows in het sfeervolle theater en de bezoekers waren razend enthousiast. Sinds die tijd is Figi ongewoon gewoon ons “thuis” in Nederland.

 

Tags: , , , , , ,