Magic Care

Enkele dagen geleden werd ik na een optreden in de omgeving van Den Haag verrast door enkele leden van de stichting Magic Care die mij het erelidmaatschap van hun organisatie aanboden.
Na een korte toespraak ontving ik uit handen van voorzitter Marlies Greve een prachtig bronzen kunstwerk dat nu bij mij thuis op mijn bureau staat.
Hierdoor werd ik geïnspireerd je iets meer te vertellen over deze fascinerende stichting en haar doelstellingen.

De stichting Magic Care bestaat uit een groep van 25 goochelaars met veel ervaring in het goochelen voor kinderen. Het doel van Magic Care is kinderen, die door ziekte, handicap of door een vervelende thuissituatie in de problemen zijn gekomen, d.m.v. goochelen te ondersteunen.
Hoe? Door hen te leren goochelen!!

Voor het kind is het aanleren van een goocheltruc een boeiende en fantastische belevenis. Voor de medewerkers van Magic Care is het goochelen echter een middel om samen met de gespecialiseerde groepsleiding op een bijzondere manier te werken aan de verbetering van de motorische en/of de sociaal emotionele ontwikkeling van deze groep kinderen. Een bijzonder concept!

De missie van deze gemotiveerde club mensen is dan ook ondersteuning bieden aan kinderen die kwetsbaar zijn en/of in hun ontwikkeling bedreigd worden. Uitgangspunt is het helpen ontwikkelen van het unieke en positieve dat in elk kind schuilt en diens vermogen tot zelfontplooiing.
Dat doen deze zorgvuldig geselecteerde en ervaren goochelaars door het geven van een entertainende en therapeutische workshop.

Deze magische workshop zorgt voor een positieve ervaring en daardoor voor verbetering van het zelfbeeld van deze kinderen.
De visie van Magic Care is dat positieve ervaringen en een positief zelfbeeld fundamenteel zijn voor iedereen en zeer zeker voor deze kwetsbare groep kinderen.
Deze visie wordt in de praktijk toegepast door met de kinderen op een warme, integere en professionele manier te werken aan het verhogen van hun zelfvertrouwen en hun weerbaarheid.

De goochelaars van Magic Care bieden dit doelgroep-specifieke en absoluut unieke programma belangeloos aan.
Regelmatig hoor ik uit diverse bronnen hoe zij kinderen een onvergetelijke ervaring bezorgen.
Natuurlijk vinden de kids het geweldig de diverse geheimen te leren kennen en om hun omgeving vervolgens te verbazen met wonderbaarlijke goocheltrucs.

Maar het gaat verder.
In praktijk blijkt dat deze magische ervaring hen op een positieve manier inspireert om het leven met meer vertrouwen tegemoet te treden. Daardoor zullen zij uiteindelijk blijer en gelukkiger zijn.
Dat wens je toch elk kind op deze wereld toe!?!

Voor informatie gaat u naar www.magiccare.nl

Hartelijke groet,

Hans Kazàn